Tarvikkeet: hahmo, minimaailman rakennusalusta, erilaisia tarvikkeita kotoa ja ulkoa

1) Valitse hahmo, joka seikkailee minimaailmassasi. Se voi olla eläin, ihminen, auto tai joku muu sopivan kokoinen esine minimaailmaasi.

Kohta 1: Hahmon valinta

2) Mieti, missä hahmosi voisi seikkailla. Seikkaileeko se metsässä, kaupungissa, talon pesuhuoneessa vai jossain muualla?

3) Mieti ja etsi, mihin haluat tehdä minimaailmasi ja valmistele se sellaiseksi kuin haluat. Minimaailman voi toteuttaa kenkälaatikon, mehu- tai maitopurkin sisään tai vaikka hyllylle, lelulaatikkoon tai tarjottimelle.

Kohta 3: Rakennusalustan valinta

4) Minimaailma koostuu useista eri materiaaleista, joita voi löytää kotoa, ulkoa tai vaikka varaston vintiltä. Minimaailmasta tulee löytyä seuraavat materiaalit:

  1. Jotain luonnosta haettua (esimerkiksi kiviä, hiekkaa, sammalta, käpyjä tai kuusenneulasia)
  2. Jotain kierrätettyä (esimerkiksi karkkipapereita, korkkeja, lankoja, pillejä, laudan palasia)
Kohta 4: Rakennusmateriaalien etsiminen

5) Suunnittelun jälkeen valmistetaan minimaailman pohja. Onko siellä esimerkiksi teitä, nurmikkoa, hiekkaa, mattoja, lattia? Lähde toteuttamaan pohjaa välineistä, joita haluat käyttää. Voit myös esimerkiksi maalata, leikata ja liimata materiaaleja, saadaksesi niistä ympäristöön sopivamman. (Älä liimaa tai maalaa tarjotinta tai hyllyä, laita pohjalle esimerkiksi erillinen pahvi.)

Kohta 5: Pohjan tekeminen

6) Suunnittele ja toteuta sen jälkeen esineitä ja/tai rakennuksia. Onko siellä esimerkiksi pöytä, tuoli, pesä, sänky, talo tai autotalli?

Kohta 6: Esineiden tekeminen
Kohta 6: Esineiden ja rakennusten rakentaminen

7) Koristele ja viimeistele vielä minimaailmasi, esimerkiksi lisäämällä viirin, verhot, keinun, liikennemerkin, aidan tai kasveja.

Kohta 7: Minimaailman koristeleminen

8) Aseta hahmosi minimaailmaasi mieluisaan paikkaan ja ota kuva! Minimaailmasi on valmis ja voit hyödyntää sitä leikeissäsi.

Mukavia askartelu- ja leikkihetkiä!